Történet:
Belefogok a karácsonyi étkek, desszertek felsorolásába és azok receptjeinek megosztásába a “cunimamán” is…
Kezdjük mindjárt a legkisebbel….:)
Hozzávalók:
20 dkg darált keksz
15 dkg darált dió
20-22 dkg sárgabarack jam
25 dkg jó minőségi étcsoki /70-80 %-os/
5-10 dkg dió durvára darálva a díszítéshez
1-2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A darált kekszet a dióval összekeverjuk, majd a lekvárt is hozzá adjuk.
A masszából diónyi golyókat formázunk és sütőpapiros tálcára helyezzük, hideg helyre tesszük kis időre.
A csokit felolvasztjuk, gőz felett… én mindig lusta vagyok és mikróban teszem ezt. Majd hozzákeverem az olajat is.
Amikor a golyócskák megdermedtek, akkor villa segítségével a csokiba mártjuk, kicsit lecsöpögtetjük és darált dióba forgatjuk.
Tipp:
lehet teljesen dióba mártani, vagy csak félig. Mindkét esetben mutatós lesz.
Legvégén hűtőbe tesszük.
Ebbol az adagból pontosan 45 db lett.
Ja… és nemcsak Karácsonykor “finom.