Thaiföldi tyúkhúsleves

Thaiföldi tyúkhúsleves

Történet:
Papa meglepetése, eme „különleges” évfordulón. Húúú…35…. 🙂 Sürgés- forgás a konyhában, egymást kerülgetve készültek a finomságok. Ma kivételes nap volt, senki nem látogatott meg minket, így kénytelenek voltunk magunk elfogyasztani a sok finomságot. 🙂 Mondanom sem kell, nem esett nehezünkre. 🙂 Ma, megosztom a leves receptjét veletek. 🙂

4 Személyre

Hozzávalók:
1 csomó leves zöldség
diónyi friss gyömbér
60 dkg csirkemell /csontostól és bőröstől/
3 szál újhagyma
2 friss piros chili
2 ág szárzeller
1 csokor petrezselyem
4 cm /!/ citromhéj
20 dkg illatos rizs / jázminrizs tökéletes/
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1-2 evőkanál szójaszósz

Elkészítése:
A leves zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, és felkockázzuk. A gyömbér meghámozzuk. A leveszöldséget, a gyömbért, és a citromhéjat 2 liter vízzel együtt egy lábasban felforraljuk. Ebben főzzük a csirkemellet lefedve, lassú tűzön, 20 percig.
Közben a rizst 4 dl vízben feltesszük főni, majd lassú tűzön lefedve 15 percig pároljuk.
A csirkemellet kivesszük a levesből, lehúzzuk a bőrét és kicsontozzuk. A húst kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. Az újhagymát is megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A chilit megmossuk, kivágjuk a magházát, majd felkockázzuk. A zellert, megmossuk, meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A petrezselymet megmossuk és leveleit apróra vágjuk.
A wokot felforrósítjuk, és beleöntjük az olajat. A vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk benne. A csirkehúst folytonos keverés közben átsütjük. Hozzáadjuk a rizst, valamint 1 liter levest és felforraljuk. Lassú tűzön 5 percig főzzük. A levest szójaszósszal és sóval ízesítjük.
A zöldségeket kis tálkákba tesszük és külön tálaljuk. Így mindenki kedve szerint állíthatja össze levesét. 🙂
Az elkészítést lehet, hogy kicsit macerás, de annál finomabb. Jó étvágyat hozzá! 🙂
Az étel elkészítéséhez a „WOK gyorsan és könnyedén” című könyvet hívtam segítségül. 🙂