Tejszínes eperkrém leves

Tejszínes eperkrém leves

Történet:
Mostanában túl sokszor mondtam, hogy elegem van már a télből! Tavaszt akarok! 🙂 Virágokat, színeket, gyümölcsöket, epret…stb. By the way…eper. 🙂 Van egy nagyon finom eperkrém leves receptem.

2 Személyre

Hozzávalók:
30-40 dkg eper /lehet fagyasztott is/
½ liter tejszín
kevés tej
ízlés szerint nyírfacukor
1 csomag vaníliás cukor
menta levelek

Elkészítése: Az epret megtisztítjuk, ha nagyobbak, akkor félbevágjuk és egy magas falú tálba halmozzuk. Ráöntjük a tejszínt, beletesszük a nyírfacukrot és a vaníliás cukrot is belehintjük. Botmixerrel összekeverjük, ha úgy látjuk, hogy sűrű, akkor kevés tejjel hígítjuk. Természetesen mindenki saját ízlése szerint, sűrítheti vagy hígíthatja. Menta levelekkel díszítjük, de akár a mentaleveleket apróra összevágva a krémlevesbe tehetjük. 🙂