You are currently viewing Tárkonyos karfiol leves

Tárkonyos karfiol leves

Történet:
Szeretjük a tárkonyt, mint fűszert és szeretjük a karfiolt is, na meg a levest is. Hát akkor, mi sem természetesebb ennél…annál… 🙂 Tárkony-karfiol-leves összetétel… 🙂

Hozzávalók:
30-50 dkg karfiol
sárgarépa
fehérrépa
zeller
kis fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
babérlevél
tárkonyágak /hosszabbak/

őrölt fehérbors
vegeta
citromlé ízlés szerint
2-3 evőkanál olaj
2 -3 evőkanál tejföl

Elkészítése:
A hozzávalókat megtisztítjuk, a hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, a répákat és a zellert félbe vágjuk és felkarikázzuk. A tárkonyleveleket felaprítjuk, a karfiolt rózsáira szedjük és jól megmossuk.
Közben az olajat felmelegítjük, rátesszük a hagymakockákat, üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott zöldségeket, kis ideig pároljuk, megszórjuk vegetával, sóval, fehérborssal, tárkonylevelek felével. Majd beletesszük a babérlevelet, a fokhagymát és összepirítjuk. 1,5 liter vízzel felöntjük. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, akkor tesszük bele a karfiolrózsákat. Citromlével izesítjük, majd a főzés előtt pár perccel 2-3 evőkanál tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a tárkony másik felét is, és összeforraljuk.

A recept a „Mindmegette” alapötleteként készült, némi változtatással. 🙂

A képeken a tálalt levest valamint „néha így néz ki” a CuniMama konyhája…is… 🙂