Történet:
Szeptemberben névnapok, születésnapok áradata van a családunkban. Picurkáim kívánsága szerint… ” Mama! Csokis legyen és jó sok gyümölcsös is…” 🙂
Akkor tessék…itt van! 🙂 🙂
Hozzávalók:
22 cm-es tortaforma
Tésztához:
20 dkg vaj
2 dl tej
2 evőkanál sötét kakaópor
/én holland kakaóport használok mindig/
35 dkg cukor
/én nyírfacukorból készítettem/
1,2 dl natúr joghurt
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
25 dkg liszt
10-15 szem szilva, kimagozva és kettévágva
Krémhez:
4 dl tej
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
5 dkg étcsokoládé, olvasztva
2 evőkanál sötét kakaópor
Díszítéshez:
eper, málna, szőlő
Elkészítése:
A tésztához vízgőz felett megolvasztjuk a vajat a tejjel, kakaóporral és a cukorral. /Ha nincs kedvünk ehhez, akkor a vajat mikróban felolvasztjuk, majd a többit hozzákeverjük/.
Ehhez a masszához adjuk a a joghurtot és a tojásokat, majd hozzákeverjük a sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet. Valamint a szilvaszemeket is.
A masszát ketté választjuk és külön-külön megsütjük, sütőpapírral bélelt tortaformában. 160 fokon kb. 20-25 perc alatt sül meg.
Amíg hűl elkészítjük a krémet:
Tejből és cukorból, pudingporból hagyományos módon pudingot készítünk. Kihűtjük, majd belekeverjük a lágy vajat és habosra kevergetjük. 🙂 Ezután hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és a kakaóport is.
Tipp: én gépi habverővel jól felvertem, amitől nagyon finom habos krémes állaga lett..
A tortát megkenjük a krémmel, tetejére is „jócskán” kenünk. Majd sok-sok gyümölccsel megrakjuk.
Hűtőben dermesztjük.