You are currently viewing Szivárvány torta avagy “nemzeti színű” mini torta cunimamától… :-)D

Szivárvány torta avagy “nemzeti színű” mini torta cunimamától… :-)D

Történet:
Elnyújtott születésnapi bulim volt, ahol csak lehetett köszöntöttek a kedves ismerőseim, barátaim, kolléganőim. Persze a családtagok sem maradhatnak ki a felsorolásból.

Kolléganőimnek megígértem, hogy iszunk alkoholmentes pezsgőt is, de ha már iszunk, akkor együnk is….így sütöttem meg ezt a finom tortát.

Hozzávalók piskóta laponként egy 18 cm átmérőjű tortaformához:

Hozzávalók:
db kisebb méretű tojás
14 dkg cukor
18 dkg liszt
75 ml étolaj
75 ml 2,8 %-os tej
1/2 csomag sütőpor
Dr.Otker étel színezék zselés
Ahány színű lapot szeretnél, annyiszor kell ezt a mennyiséget megsütni. Mivel nekem csak kétféle színezékem volt otthon, így csak kétszínű lett a torta, de mivel a kisűlt lapokat kettévágtam így tudtam váltogatva a színeket, kicsit magasabbra alakítani.
Krémhez:
2 db tojás
10 dkg liszt
4 dl tej 2,8 %-os
15 dkg porcukor
14 dkg vaj
1 vaníliarúd kikapart belseje

Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk, a sárgájához adjuk a cukor felét, kikeverjük, majd az olaj és a tej egyvelegét is apránként hozzá adjuk, majd a maradék cukrot is belevegyítjük. Alaposan összekeverjük.

Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, újra elkeverjük és a legvégén pedig a tojás felvert fehérjét is beleforgatjuk. A végén az ételszínezéket is belekeverjük. Ízlés szerinti mennyiségben.

Tortaformába öntjük, melyet előzőleg sütőpapírral kibéleltünk.

180 fokon /légkeveréses/ kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!

Ha kihűlt a tortalap tetejét levágjuk.

Mindezt megismételjük, ahány szint akarunk. Felhívom figyelmeteket, hogy ehhez a 18 cm-es tortaformához az adag 2-szeres lett, vagyis félbe lehet vágni a torta lapocskákat. Így számoljatok!

Krém készítése:
A tojásokat és a lisztet edénybe tesszük, ráöntjük a tejet is és csomómentesre keverjük.

A vajat és a porcukrot valamint a vaníliarúd kikapart belsejét habosra keverjük. Mindezeket összevegyítjük és egy habverővel egyneművé keverjük.
A kihűlt lapokat megtöltjük krémmel, a tortát ízlés szerint díszítjük.

Én a maradék krémmel leöntöttem, csokireszelékkel megszórtam és csokiszívekkel díszítettem.