Színes torta tele vidámsággal

Színes torta tele vidámsággal

Történet:
Még mindig a tavaly karácsonyi sütéseimnél tartok, bár ezt a tortát is bármikor el lehet készíteni. Unokáimnak akartam kedvezni, ők mindig értékelik az ilyesmit. 🙂 Ez most is így volt. 🙂
De nem csak mindig ők. 🙂

Hozzávalók a tésztához:
15 dkg cukor
6 dkg cukor a fehérjéhez
25 dkg liszt
1,15 dl tej
1,15 dl olaj
3 db tojás
3/4 csomag sütőpor
csipet só

A krémhez:
4 db tojás
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
23-25 dkg hideg vaj
25 dkg 70-80 %-os étcsoki
4 dkg kakaópor

Díszítéshez:
a képen látható színes drazsé, csokoládék stb. ízlés szerint.

Elkészítés:
A tésztához a lisztet a sütőporral,egy csipet sóval összekeverjük. A fehérjét a 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A sárgájákat 15 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzá öntjük a tejet és az olajat. Majd apránként a lisztes keveréket is. Masszív lesz a tészta, de a felvert tojáshabbal lazulni fog. 2-3 részletben keverjük bele, úgy nem törik meg a hab annyira.
24-25 cm-es torta formába töltjük, majd 175 fokon megsütjük. Ez kb. 50 perc lesz.
A mikor megsült, akkor a piskótát fejjel lefelé egy sütőpapírra borítjuk. Letakarva hagyjuk kihűlni. 3-4-5 lapra vágjuk, ízlés szerint és, ahogy a torta magassága adja.

Elkészítjük a krémet is.
A tojásokat a cukorral elkeverjük, majd egy lábasban addig hevítjük a tűzön, amíg a cukor el nem olvad. Ezután kihűlésig habot verünk belőle. Ha kihűlt a tojáshab /szobahőmérsékletre/, akkor a hideg vajat bele kockázzuk, majd géppel keverjük. Ha darabos marad nem probléma, mert jön majd a meleg csoki, ami feloldja.
Az étcsokit a kakaóval gőz fölött megolvasztjuk, majd csomómentesre keverjük. Ezt hozzá adjuk, folyamatos keverés közben a habhoz. Jól elkeverjük és hagyjuk kicsit összeállni.
A krémmel megtöltjük a lapokat. körbevonjuk a tortát is.
Ezután kb. fél órára hűtőbe tesszük.

Majd körbevonjuk a tortát a képen látható csokidarabokkal és megszórjuk színes drazséval a tetejét is.
Mutatós és finom csokitorta. Szerettük. 🙂