“Sok magvas” csirkepástétom baconban

“Sok magvas” csirkepástétom baconban

Történet:
Olyan is van, hogy hétvégén nem jönnek a gyerekek… 🙂 Ilyenkor szoktam kísérletezni új receptekkel, “feszegetem” a határaimat.. 🙂
Na, azért ennél a receptnél nem kellett annyira feszegetnem…, viszont annál finomabb étel sikeredett a hozzávalókból… 🙂

 

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
3 dl tej
2 db zsemle
2 dl főzőtejszin
kevés étolaj
só, bors
őrölt szerecsendió
1 púpos evőkanál zselatinpor
12-15 szelet bacon
10 dkg vegyes magvak /tökmag, napraforgó, fenyőmag hántolva/

Elkészítése:
A csirkemellekből vékony szeleteket vágunk, besózzuk, majd egy serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Ezután a tejben áztatott zsemlével és a tejszínnel pépesre aprítjuk (késes aprítóban).
Le is lehet darálni!

Borsot és szerecsendiót adunk hozzá. A zselatint 1 dl vízben elkeverjük, majd mikróban felmelegítjük. Forralni nem szabad!
A húsos masszához adjuk, az egészet jól összekeverjük, beleforgatjuk az előzőleg száraz serpenyőben megpirított magvakat is.

Egy őzgerincformát először folpack-kal kibélelünk, majd erre helyezzük a bacon szeleteket. Beletöltjük a pástétomot, majd hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap tálalhatjuk, friss kenyérrel, pirítóssal és zöldekkel körítve.

A képeken az elkészítés folyamatát és a kész pástétomot láthatjátok.