You are currently viewing Póréhagyma krémleves

Póréhagyma krémleves

Történet:
Nem szeretem, amikor engem úgy „tartotok számon”, hogy ez a Cunimama milyen finom sütiket, tortákat tud gyártani.. ;-), mert ugyan ez igaz… :-), de én azért főzni is tudok…haha.. 🙂
Tényleg, tényleg… 🙂

Hozzávalók:
1 csomag póréhagyma
2 db húsleveskocka
víz, só
2-3 dl főzőtejszín 21 %-os / van ilyen, de ha nem találtok, jó amilyen van, de lehetőleg sűrű legyen /

Rántáshoz:
kevés liszt
olaj

Díszítéshez:
póréhagyma zöld szárából, néhány karika
reszelt sajt
pirított fokhagymás kenyér kockákra vágva

Elkészítése:
A póréhagymák fehér részét és a zöld levelek egy részét kb. 1 centis karikákra vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
Ha megpuhult kivesszük a vízből és összeturmixoljuk. Botmixer nagyon megfelel erre a célra.
Világos színű rántást készítünk, ebbe beleforgatjuk a turmixolt póréhagymát, majd felengedjük azzal a lével, amiben a póré megfőtt. Ha forr, akkor 1-2 db húsleveskockával feljavítjuk, majd tovább forralás után beleöntjük a főzőtejszínt is.
Összeforraljuk.

Tálaláskor reszelt sajttal, zöld póré karikákkal és pirított fokhagymás kenyér kockákkal díszítjük.

Húúú, nagyon finom! 🙂