Történet: Piros, fehér, zöld..ez a magyar föld..helyett…caprése. 🙂 Gyors és különleges vacsorát akartam készíteni. Nem igazán volt kedvem főzőcskézéshez. Hűtőben volt paradicsom 1 csomag mozzarella, a kamrában olíva olaj, a kertben friss bazsalikom. Ja, és volt egy kevés friss eprem is.
A felsoroltakkal az elkészítés módja:
A paradicsomot megmossuk és felvagdossuk a képen látható módon. A mozzarellát is lecsöpögtetjük, majd kb. olyan vastagságúra, mint a paradicsomot, szintén felvágjuk. A kép szerint egymásra helyezzük felváltva, a paradicsomot, majd a mozzarellát, sózzuk. Tetejére paradicsom vége kerüljön. Ennek tetejébe tűzzük a bazsalikom levelét, majd közben is és a végén is meglocsoljuk olíva olajjal a tányéron. Köré bazsalikom leveleket szórunk.
Pirítóssal, vagy egy kevés barna kenyérrel fogyaszthatjuk.
Desszertként finom magyar epret ettem hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!