Történet:
Egy kedves kolléganőm, Margitka testvére vagy unokatestvére… (?) vadász. Pár héttel ezelőtt Margitka megkérdezte tőlem, hogy szeretem-e a vadhúst? Hogy lehet ilyen kérdést nekem feltenni? Válaszoltam neki…de nem értette… 🙂 Én viszont nagyon is tudtam, miért mondtam ezt, hiszen Kanadában a hosszú kint létem alatt, rengeteg vadhúst ettem, mivel csakis vadászok vettek körül, akik folyamatosan elláttak finom vadételekkel….. 🙂 Így természetes volt, hogy elfogadtam egy kisebb őzet. 🙂
Hozzávalók:
1,5 kg őzhús /nyak,combvégek,oldalas, csonttal együtt 2-3 cm-res darabokban/
1,5 dl vörösbor
4 db közepes vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál borókabogyó
1/2 teáskanál kakukkfű
1/2 teáskanál majoranna
1 evőkanál őrölt pirospaprika
só és bors, olaj
Elkészítése:
A csontos húsokat kisebb darabokra összevágjuk és olajon megdinsztelt, összevágott hagymára tesszük rá. Néhány percig folyamatosan forgatva megpirítjuk. Ezután rátesszük a pirospaprikát, a vörösbort, felöntjük vízzel, annyival, hogy éppen ellepje. Belerakjuk a fűszereket, a borókabogyót szétnyomva, sóval és borssal ízesítjük és puhára főzzük.
Aki szereti tehet bele száraz, vagy zöld csípős paprikát is.
Főtt, petrezselymes burgonyával és felkarikázott zöld csípőspaprikával is tálalhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!