Történet:
Egy könnyű, nyári ebéd receptje erejéig beugrom Cunimama helyett, aki épp az erdélyi, székelyföldi konyhát teszteli egy ötnapos kirándulás keretei között. :-). Pillanatok alatt kellett kiötölnöm, mit együnk, benéztem az éléskamrába, a hűtőbe, a gyümölcsöstálba, íme a végeredmény. Ösztönösen főztem, saját kútfőből, nem követtem receptet.
Hozzávalók:
(mindenekelőtt megjegyezném, hogy pontosan 1, azaz egy liter leves lett az alábbi adagból, örültem is ennek a pontos mennyiségnek)
1 db közepes nagyságú sárgadinnye
3 db közepes nagyságú őszibarack
1 citrom kifacsart leve
2 deci rizstej (aki nem bírja a gabonatejeket, nyugodtan helyettesítheti tehéntejjel, tehéntejszínnel)
méz ízlés szerint (lehet bármilyen édesítés, de akár el is maradhat)
díszítéshez – amit persze mi el is fogyasztottunk – mentalevél, kókuszreszelék, mézcsurgatóval „mézfirka” 🙂
Elkészítés:
egy nagyobb tálba daraboljuk a megpucolt gyümölcsöket, ráöntjük a (rizs)tejet, a citromlevet, édesítjük és botmixerrel pürésítjük. Tányérba öntjük és díszítjük.