Narancsos pezsgős-mascarpones torta

Narancsos pezsgős-mascarpones torta

Sziasztok kedves “cunimamakonyhaja” látogatok. 😊 Újra itt vagyok, nem vesztem el. 😊

Hozzávalók
Piskótához:
3 közepes méretű tojás
3 evőkanál forró víz
125 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g búzaliszt
30 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Narancsos krém
250 g narancsfilé (kb. 3 narancs húsa)
300 g hideg tejszín
1 tasak Zselatin fix
150 ml Törley Réservé demi sec pezsgő
Kb. 100 ml narancslé
250 g sovány túró
250 g mascarpone sajtkrém
50 g porcukor
1 citrom reszelt héja

Ezenkívül
150 g narancslekvár
50 g csokoládéreszelék
Egy kevés kakaópor
Elkészítés
Előkészítés
A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk és lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés
Piskóta:
A tojásokat egy keverőedénybe ütjük, hozzáadjuk a forró vizet és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a vanillincukrot, és további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverjük, a masszához szitáljuk, és az egészet sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk, a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a piskóta kihűlt a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk. A tortalapot vízszintesen kettévágjuk.

Töltelék:
A narancsot meghámozzuk, és a gyümölcshúst kifilézzük. Egy szűrő segítségével a gyümölcs levét felfogjuk. Az alsó tortalapot egy tortás tányérra helyezzük és a piskótát 2 evőkanál narancslekvárral megkenjük. A torta köré sütőkapcsot helyezünk. A narancsfilé 2/3 részét a torán egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a torta szélét 1 cm szélességben szabadon hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
A túróhoz keverjük a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a pezsgőt, a narancslevet és kézi habverővel elkeverjük. Majd a mascarpone sajtot a masszához adagoljuk, végül a tejszínt is hozzáadjuk. A massza 2/3 részét a narancsfilén egyenletesen elsimítjuk. A felső tortalapot a krémre helyezzük, és enyhén rányomjuk. A maradék krémmel a tortát bevonjuk és egy villa segítségével a krémet megkarcoljuk. A tortát a maradék narancsfilével díszítjük. Legalább 3 órán át a hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés:
A sütőkapcsot eltávolítjuk, és a torta oldalát a maradék narancslekvárral bevonjuk, majd a csokoládéreszelékkel meghintjük. Tálalás előtt ízlés szerint kakaóporral szórjuk.
Időigényes kicsit, de megéri vele bibelődni, mert nagyon finom.
A receptet az interneten találtam, “dr. Oetker Mesterkonyha”. Egy az egyben ez alapján készítettem el. 😊