Nagymamám diós sütije, Advent első vasárnapján

Nagymamám diós sütije, Advent első vasárnapján

Történet:
Nem igazán volt időm a hétvégén időigényes sütemény elkészítésére viszont, sütni „mindig és minden körülmények között” KELL! 🙂

Anyukám régi receptjei között turkálva találtam meg, ezt a „finomnak kinéző” süteményt. Ez a recept még nagymamám „konyhájából” való.
Hát mit mondjak…? Isteni sütemény! 🙂

Hozzávalók:
1 db 2,5 dl-es bögre 🙂
1 db evőkanál 🙂
és a tényleges hozzávalók:
3 púpozott evőkanál sertés zsír /vajjal is helyettesíthető/
1 bögre cukor
2 db egész tojás
2 bögre liszt
1 csomag sütőpor
3 púpozott evőkanál sárgabarack lekvár /saját/, na jó lehet bolti is
1 bögre 2,8-as tej
tetejére: sok-sok durvára őrölt dió
A tésztába is mehet, ha valaki szereti nagyon a diót. Megj. én szeretem! 🙂

Elkészítése:
Sütőt 180 fokra hevítjük.
A hozzávalókat sorrendben összekeverjük előbb fakanállal, majd tésztakeverővel jól kidolgozzuk.
Tepsibe borítjuk. Nekem 30×25-ös tepsim van, amit Anyukámtól <3 örököltem… tehát stílusosan ebben sütöttem meg, de előtte kizsíroztam és kiliszteztem.
Tetejét, jó sok durvára darált dióval megszórtam. Kb. 30 perc alatt megsütöttem. Nem árt a TŰPRÓBA…
Ha meghűlt felszeleteljük és nekilátunk „felhabzsolásának”… :), de előtte készítsünk finom kávét is mellé. 🙂