Történet:
Mikulásnapi meglepetés avagy almás nudli dióval…. 🙂
Mikulás nap….hmmm. a sok édesség, de jó is… és rossz is, mert én sajnos nem ehetek, lévén „2-es tipusú…” 🙂 asszonyka vagyok.
Szóval, éppen ezért Papá-tól nem kaptam édességet, viszont elkészített nekem egy finom meglepit, ami minden olyan finomságot tartalmaz, amit én is ehetek.
…és tessék..! 🙂
Hozzávalók:
3-4 db közepes alma
5 dkg vaj
4-5 evőkanál darált dió
4-5 evőkanál zsemlemorzsa
ízlés szerint fahéj
édesítés…nekem nyírfacukor…1-2 evőkanál
citrom leve
Elkészítés:
Almákat meghámozzuk és feldaraboljuk, citromlével meglocsoljuk. Lábosba téve vajon megpároljuk, ne legyen túl puha. Közben a darált diót és a zsemlemorzsát kicsit megpirítjuk, majd fahéjjal ízesítjük, kevés cukorral feldobjuk. 🙂
A vajon párolt almával összevegyítjük a diós-zsemlemorzsás, fahéjas keveréket.
Melegen tálaljuk, díszítésként mandarin, narancs szeleteket is tehetünk rá, de jöhetnek rá egész diószemek is.
ISTENI VOLT!!! 🙂