Mézeskalács fűszerezésű “rubinvörös” szilvalekvár

Mézeskalács fűszerezésű “rubinvörös” szilvalekvár

Történet:
Szeptember van, volt és lesz is még…. 🙂 Rengeteg minden történt velem ebben a hónapban…sok-sok sütemény, torta és mindenféle készült a kezem alatt… 🙂 , de ez… nem az én művem volt, hanem a Papáé… 🙂 őt pedig az “internet” ihlette…

Karácsony közeledtével…gondoltam közzé teszem. 🙂

Hozzávalók:
1,5 kg szilva
2 teáskanál mézeskalács fűszer
1/2 citrom leve
20 dkg cukor

Elkészítése:
A szilvát kimagozzuk előtte megmossuk. Lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a fűszerkeveréket, majd feltesszük főzni.
Lehet ízesíteni vörösborral vagy rummal is. Ki hogyan szereti… :-)fél óra alatt jó sűrűre fő. Ezeket mindig a főzés végén kell a lekvárhoz adni, és már csak 5 – 6 percig szabad rotyogtatni.
A forró lekvárt kisebb üvegekbe kell tölteni, majd a kupakjukkal lezárni.
Kb. 5 percre fejre állítjuk, így sokáig eltartható lesz.