Mentás-joghurtos eperkrémleves

Mentás-joghurtos eperkrémleves

Történet:
Eperszezon van, így aztán minden ami epres, az jöhet. 🙂 A kertünk tele van gyönyörű érett eperrel. Kis unokáim nagyon szeretik…szedjük-szedjük, de mégis csak terem-csak terem… 🙂

Hűtőben tartjuk 1-2 órát

Hozzávalók:
50 dkg eper
2-3 dl tej
2-3 dl joghurt
ízlés szerint cukor
1-2 tasak vaníliás cukor
1 nagy csokor friss mentalevél

Elkészítése:
A hozzávalókat egy magasfalu edénybe tesszük, a mentalevelekkel együtt /nem kell összetépkedni!/. Ezután botmixerrel összekeverjük. 1-2 órára hűtőszekrényben “felejtjük”, hogy az ízek jól összeérjenek, majd tálaljuk. Díszítésként mentalevelet használunk.

Jó étvágyat hozzá! 🙂