Kisalföldi ecetes gomba

Kisalföldi ecetes gomba

Nem mondok semmit sem…nem tűntem el, csak trehány voltam.
Amúgy  k”icsit” körülnéztem Földünk más égtájain is. 🙂 Halmozódnak a receptjeim, mind arra várnak, hogy “Cunimamán” landoljanak.
Most egy előételt osztok meg veletek, ami egy “retro étel”elfogyasztása előtt került asztalunkra.  (Orjaleves és tarhonyáshús… 🙂 )
Gyömbérsörrel öblítettünk…amit kanadai barátaimnál  ittam először…

Hozzávalók:
– 8 db sampion gomba
– 1 tojás
– liszt
– zsemlemorzsa
– olaj
– 0,75 l víz
– 1,25 dl almaecet (vagy 10 %-os ecet)
– 6 dk cukor
– 1 mokkáskanál só
– 3 fej közepes vöröshagyma

Elkészítés:
A gombát kirántom, és hagyom kihűlni.
A vízbe beleteszem a cukrot és sót, megvárom, míg felolvad. Hozzáadom az ecetet és összekeverem.
A hagymákat megpucolom, és vékony karikákra vágom.
Amikor a gomba kihűlt, beleteszem egy zárható edénybe az ecetes lébe, a hagymával vegyesen.
Lezárom, kb. egy hétig érlelem hűvös, sötét helyen és fogyasztható.
Ugyanígy el lehet készíteni ponty patkóból is.
Alap recept: Kisalföldi ecetes hal.
Kellemes előétel. Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂