Történet:
Imádom a zöldborsólevest! Kislánykoromban anyukám nagyon finomat főzött nekem. Külön nekem…mert, hogy én csak úgy szeretem, ha sok borsó és csak sárgarépa, na meg fehérrépa található benne. Ja, és általam készített galuska a levesbetét. 🙂 Most megosztom veletek is…csak mondom, azóta a családom is csak így szereti. 🙂
4 Személyre
Hozzávalók:
80 dkg borsó /fagyasztott/
4-5 db sárgarépa
4-5 db fehérrépa
1 csokor petrezselyem
só
kevés olaj
3 evőkanál liszt a rántáshoz
3 teáskanál pirospaprika a rántáshoz
Galuskához:
2 db egész tojás
annyi kanál liszt, amennyit a tojás felvesz és szaggatható lesz
só
Elkészítése:
A zöldborsót kevés olajon petrezselyemmel megdinszteljük. Felöntjük vízzel, majd beletesszük a megpucolt és felszeletelt zöldségeket /fehér-és sárgarépát/. 20-25 percig főzzük, majd elkészítjük a rántást: Olajon megfuttatjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és kevés apróra vágott petrezselymet, összekeverjük, majd vízzel felöntve a belekeverjük a levesbe.
Elkészítjük a galuskákat, a tojásokhoz annyi lisztet keverünk, amennyit felvesz és úgy, hogy se túl híg, se túl kemény ne legyen. Vagyis kényelmesen szaggathatóvá váljon, pici sóval ízesítjük.
Mi nagyon szeretjük édesen és sósan is. 🙂