Történet:
Újra itthon vagyok…de Kanadától, és az ottani barátaimtól nem tudok elszakadni… 🙂 Az utolsó „napjaimat” Kathy-nél töltöttem Vancouverben. Igazi barátként, Kathy mindent megtett értem és azért, hogy nagyon jól érezzem magam nála. Szerettem ott lenni…szinte már „otthon” éreztem magam.. 🙂 Amikor megérkeztem…tudva azt, hogy szeretem az édességet….Kathy, ezzel a finom sütivel várt engem. Előző nap éjszaka készítette. Úgy adom közzé, ahogy Kathy küldte át nekem emailon… 🙂
Tényleg nagyon „finom” volt…! 🙂
Hozzávalók:
60 dkg liszt
8 dkg vaj
3 tojas
1 es fel evőkanál méz
1 es fel kanál szódabikarbóna
kevés tej az összeállításhoz
Krémhez:
1 liter tej
8 púpozott evőkanál liszt
30 dkg vaj
30 dkg porcukor
vaníliás cukor
étcsokoládé
Elkészítése:
A hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk.
Egyforma súlyú gombócokat készítünk, kb, 4-et.
Nagyon vékonyra nyújtjuk es tepsi vagy jenai tepsi hátoldalán előmelegített sütőben világos lapokat sutunk. Az a jó ha a nyers tesztalap túlér a tepsi oldalán egy kicsit mert így nem ugrik össze a tészta sütés közben.
A tejből es a lisztből állandó keverés mellett sűrű krémet főzünk es hagyjuk teljesen kihűlni.
Hűlés közben párszor meg kell kavarni hogy ne borosodon a teteje.
A vajból es porcukorból jól kikevert masszát készítünk es hozzáadjuk a hideg krémhez.
Az összekevert krémet két részre osztjuk, az egyik felet vaníliásra ízesítjük, a másik felet olvasztott csokoládéval ízesítjük.
Megkenjük a kihűlt lapokat es a felső lapot olvasztott csokoládéval vonjuk be.
Hűtőszekrényben letakarva tartjuk 1-2 napig es utána szeletekre vágva tálaljuk.
A lapokat nagyon világosra kell sütni!!!
A képeken a finom sütit láthatjátok, majd a Vancouverben található Granwille Island Market-jének standjait, a teljesség igénye nélkül..