Történet:
Minden, ami karfiol…vagyis, ilyen napom volt. Karfiolból előétel, karfiolból leves. Csak úgy, mert szeretjük. 🙂
4 Személyre
Hozzávalók:
1 fejkarfiol
3 sárgarépa
2 fehérrépa
1 csokor petrezselyem zöldje
kis fej karalábé
kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 tojás
3 evőkanál liszt
só
őrölt fehérbors
tejföl
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. A zöldségeket megpucoljuk és karikákra vágjuk, a karalábét pedig kockákra. A vöröshagymát össze aprítjuk, az olajon üvegesre dinszteljük. Felöntjük vízzel, majd belerakjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk illetve aki szereti vegetát is tehet bele.
A zöldségek és a karfiol, ha félpuhára megfőtt, akkor a tojást és a lisztet kis sóval összekeverjük, teszünk még bele apróra vágott petrezselymet is, majd beleszaggatjuk a levesbe (mokkás kanálnyit).
A levest tányérokba merjük, melybe előzőleg egy evőkanálnyi tejfölt teszünk. Tetejére petrezselyem zöldjét szórunk.
Jó étvággyal megesszük. 🙂