„Kánikula leves” görögdinnyéből

„Kánikula leves” görögdinnyéből

Történet:
Most aztán tényleg kánikula van, az autóm 42 fokot mért…hőség mindenfelé… az utcán levegőért kapkodunk. Étvágyunk nincs, épp ezért enni nem tudunk. Viszont inni kell, ezt hallom egész nap a rádióban. Azért, a vízen kívül van még más iható dolog is. Itt van pl. a kánikula leves… 🙂

Hozzávalók:
Egy közepes finom édes görögdinnye
citromlé
lime lé /elhagyható/
mentalevelek frissen aprítva, és a levelek egyben a díszítéshez
méz
kevés őrölt gyömbér
natúr görög joghurt /elhagyható/

Elkészítés:
A görögdinnyét kimagozzuk és felkockázzuk, egy mélyebb tálba helyezzük, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is, kivéve a joghurtot. Turmixoljuk, majd több órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor mentalevelekkel díszítjük, a tetejére tehetjük a joghurtot is, 1 evőkanállal.

Különleges és finom, ebben a nagy kánikulában ez a leves! 🙂