Történet:
Ha húsvét van, akkor eszünk, iszunk és jól élünk. 🙂 Ja! És húsvéti levest eszünk. 🙂
4 Személyre
Hozzávalók:
4 db tojás
5 dkg füstölt szalonna
1 kis vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis csomó leveszöldség
20 dkg gomba
kevés só
1 nagy csokor kapor
20 dkg főtt, füstölt sonka
1 csapott kiskanál pirospaprika
őrölt bors
1 dl tejszín
1 dl száraz vörösbor
1 evőkanál finomliszt
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk. A füstölt szalonnát apróra kockázzuk, zsírját kiolvasztjuk. A hagymát lereszeljük és a szalonna zsírján megfonnyasztjuk. Ezután a finomra zúzott fokhagymával néhány pillanatig együtt pirítjuk. A megtisztított, vékonyra szeletelt zöldséget és a gombát hozzáadjuk, megsózzuk, majd a finomra aprított kapor felével meghintjük.
A zöldséges gombát fedő alatt, saját levében puhára pároljuk. A zsírjára sült, a kockákra vágott sonkát beledobjuk, és 1 percig együtt pirítjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikát elkeverjük benne. Felöntjük 1 liter vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, majd felforraljuk. Közben a tejszínt a liszttel simára keverjük, és a forrásban lévő levest behabarjuk vele. Ezután a vörösbort is beleöntjük, és egy pillanatra ismét felforraljuk. A tojáskockákat leves tányérokba osztjuk, és a forró levest rámerjük. A maradék kaporral meghintjük, majd egy kiskanál tejföl is mehet rá. 🙂