Gyümölcskrém leves – főzés nélkül nem hidegen

Gyümölcskrém leves – főzés nélkül nem hidegen

Történet:
Eljött az ideje, hogy körülnézzek a kamrában és a „rejtett” finomságokat elővegyem.  Papa jóvoltából, rejtőzködik ott mindenféle…őszibarack..meggy…és még  sorolhatnám hány féle befőtt. Kamra… de hát van mélyhűtő is..na és ott  mik” bujkálnak”?  🙂 Napok óta, minden olyan szürke és fehér…hangulat romboló..  L Én viszont úgy döntöttem, hogy  véget vetek ennek az állapotnak 🙂

Elő a színes gyümölcsökkel !  Készüljön végre finom, krémes…habos leveske langyosan. 🙂

Hozzávalók:
1 üveg / lehet több is/ őszibarack befőtt, felezett kimagozott
½ liter tej  /ha több a barack, akkor  több kell/
½ liter habtejszín / erre is a fenti  vonatkozik/
ízlés szerint cukor, vaníliás cukor

Díszítéshez:
eper- mélyhűtött is lehet /  ne várjuk meg amíg kiolvad, mert akkor összeesik/
ribizli –  szintén mélyhűtött is lehet
kivi
mentalevelek

Elkészítés:

Az őszibarackot feldaraboljuk, a cukrot, tejet és tejszínt hozzáadjuk, amit előzőleg kicsit felmelegítünk, majd össze turmixszoljuk. Ha úgy látjuk, hogy sűrű vagy folyékony, akkor ehhez mérten adagolunk még hozzá tejszínt. A tejszíntől lágyabb, krémesebb lesz, mintha tejet adagolnánk hozzá. Üvegtálakba töltjük és a képen látható módon díszítjük, őszibarackkal, kivivel,  eperrel és ribizlivel. Legvégül pedig mentalevelekkel.

Kellemesen lágy, krémes ízű és nagyon színes leveshez, jó hangulatot és jó étvágyat kívánok! 🙂