Történet:
Eljött az ideje, hogy körülnézzek a kamrában és a „rejtett” finomságokat elővegyem. Papa jóvoltából, rejtőzködik ott mindenféle…őszibarack..meggy…és még sorolhatnám hány féle befőtt. Kamra… de hát van mélyhűtő is..na és ott mik” bujkálnak”? 🙂 Napok óta, minden olyan szürke és fehér…hangulat romboló.. L Én viszont úgy döntöttem, hogy véget vetek ennek az állapotnak 🙂
Elő a színes gyümölcsökkel ! Készüljön végre finom, krémes…habos leveske langyosan. 🙂
Hozzávalók:
1 üveg / lehet több is/ őszibarack befőtt, felezett kimagozott
½ liter tej /ha több a barack, akkor több kell/
½ liter habtejszín / erre is a fenti vonatkozik/
ízlés szerint cukor, vaníliás cukor
Díszítéshez:
eper- mélyhűtött is lehet / ne várjuk meg amíg kiolvad, mert akkor összeesik/
ribizli – szintén mélyhűtött is lehet
kivi
mentalevelek
Elkészítés:
Az őszibarackot feldaraboljuk, a cukrot, tejet és tejszínt hozzáadjuk, amit előzőleg kicsit felmelegítünk, majd össze turmixszoljuk. Ha úgy látjuk, hogy sűrű vagy folyékony, akkor ehhez mérten adagolunk még hozzá tejszínt. A tejszíntől lágyabb, krémesebb lesz, mintha tejet adagolnánk hozzá. Üvegtálakba töltjük és a képen látható módon díszítjük, őszibarackkal, kivivel, eperrel és ribizlivel. Legvégül pedig mentalevelekkel.
Kellemesen lágy, krémes ízű és nagyon színes leveshez, jó hangulatot és jó étvágyat kívánok! 🙂