You are currently viewing Gesztenye krémleves

Gesztenye krémleves

Történet:

Gesztenye-gesztenye, nagyon szeretünk! Sülve, főve, pürésítve, süteménybe, csak úgy magában megsütve és levesnek is kitűnő, bátran állíthatom! 🙂

Hozzávalók:
½ kg gesztenye massza /lehet gesztenyepüré is/ fagyasztva
½ liter főzőtejszín
½ liter tej
pici só, cukor /ízlés dolga/
2 dl habtejszín
díszítéshez dekorációs szívecskék

Elkészítése:
A gesztenye masszát hagyjuk kiolvadni, majd ezután egy lábasba tesszük és felöntjük ½ tejjel. Kicsit felfőzzük, majd hozzáadjuk a ½ liter főzőtejszínt is. Ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk, majd tovább főzzük egy pár percig. Bot mixerrel pürésítjük. Elkészítjük a tejszínhabot is, amit keményre felverünk. Melegen tálaljuk, tejszínhabbal és apró cukor szívecskékkel díszítjük 🙂

Ennek a levesnek az ötletét a Nosalty adta.