Történet:
Még mindig 2013. Karácsonya. Nálunk hal nélkül nem karácsony a karácsony! Halászlében a ponty a „menő”, különlegességben pedig a lazacfilé viszi el a „pálmát” 🙂
4 Személyre
Hozzávalók:
45-50 dkg lazacfilé
szárított bazsalikom
szárított rozmaring
szárított kakukkfű
szárított oregánó
szárított citromhéj
őrölt bors
só
kevés olaj
A fűszerekből egy fél kiskanálnyi szükségeltetik.
Körethez:
1 kg sárga burgonya
vaj
Díszítéshez:
sajt
petrezselyem
szőlő szemek
Elkészítése:
A lazacfilét konyhakészen a felsorolt fűszerek elegyével megszórjuk, majd 20 percig hagyjuk pihenni. Olajban, pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
A körethez a burgonyát megfőzzük /nem szétfőzzük!/, majd karikákra vágjuk és a felhevített vajban megforgatjuk.
Tálaláskor a lazacfilét halkéssel kicsit „felborzoljuk”, majd a vajban forgatott burgonyát mellé helyezzük, sajttal megszórjuk és petrezselyemmel és szőlő szemekkel díszítjük.