Fűszeres lazacfilé vajban forgatott burgonyával

Fűszeres lazacfilé vajban forgatott burgonyával

Történet:
Még mindig 2013. Karácsonya. Nálunk hal nélkül nem karácsony a karácsony! Halászlében a ponty a “menő”, különlegességben pedig a lazacfilé viszi el a “pálmát” 🙂

4 Személyre

Hozzávalók:
45-50 dkg lazacfilé
szárított bazsalikom
szárított rozmaring
szárított kakukkfű
szárított oregánó
szárított citromhéj
őrölt bors

kevés olaj

A fűszerekből egy fél kiskanálnyi szükségeltetik.

Körethez:
1 kg sárga burgonya
vaj

Díszítéshez:
sajt
petrezselyem
szőlő szemek

Elkészítése:
A lazacfilét konyhakészen a felsorolt fűszerek elegyével megszórjuk, majd 20 percig hagyjuk pihenni. Olajban, pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük.

A körethez a burgonyát megfőzzük /nem szétfőzzük!/, majd karikákra vágjuk és a felhevített vajban megforgatjuk.

Tálaláskor a lazacfilét halkéssel kicsit “felborzoljuk”, majd a vajban forgatott burgonyát mellé helyezzük, sajttal megszórjuk és petrezselyemmel és szőlő szemekkel díszítjük.