Fekete szedres-málnás krémleves

Fekete szedres-málnás krémleves

Történet:
Ebben a hosszan tartó, párás és nagyon meleg időben, nem nagyon van kedve senkinek sem enni. Viszont a gyümölcs az mindig jól esik. A kertben annyi málna és fekete szeder van, hogy nem győzzük enni. Már mindenfélét készítettem belőlük, de krémlevest még nem.
Nagyon finom lett…szokás szerint… 🙂

Hozzávalók: /ízlés szerinti mennyiségek/
1 tál fekete szeder
1 tál málna
tejszín
tej
vanília rúd
vaníliás cukor, vagy vanília aroma
kevés nyirfa cukor /sima is lehet/
egy csokor bazsalikom levele /mentával is lehet/

Elkészítése:
A szedret és málnát leöblítjük, majd egy magasabb falú edénybe tesszük. Ráöntjük a tejet és a tejszínt, ezután botmixerrel pürésítjük. Amikor a megfelelő állagot elérjük, akkor tésztaszűrőn kicsit átnyomkodjuk, hogy a magvak ne legyenek a krémlevesben. Ezután a vaníliarudat középen felvágjuk és kikaparjuk belőle a vaníliát, kevés cukrot és vaníliás cukrot is adunk hozzá.
Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, majd kivéve, bazsalikom levéllel és friss szeder és málna szemekkel díszítjük.
A bazsalikom nagyon különleges ízt ad a krémlevesnek. Aki szereti, a krémbe is beletépkedhet néhány levelet.

Kellemesen savanykás és egyben édes hűsítő leves, kifejezetten nyári hőség idejében!