Történet:
Ettünk már, paradicsomlevest, ettünk olasz paradicsomlevest, ettünk „da Tibor” féle paradicsomlevest, de exkluzív paradicsomlevest, még sohasem! 🙂 Hála az internetnek. 🙂
4 Személyre
Hozzávalók:
2 fürt közepes paradicsom
1 csomó friss bazsalikom
fokhagymás olíva olaj
½ liter paradicsompüré
só
bors
víz
cukor
2 karéj kovászolt kenyér /ha lehet legalább 2 napos/
Elkészítés:
A paradicsomokat negyedbe vágjuk, és kivesszük a magját és a húsát. A héját megszórjuk kevés cukorral, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, azaz karamellizáljuk. Egy csomó friss bazsalikom levelet, nem túl apróra összevágunk, majd fokhagymás olívaolajon kicsit megfonnyasztjuk. Ezután beleöntjük a paradicsompürét és kb. 3 dl vizet, majd sóval,borssal, cukorral ízlés szerint ízesítjük és felforraljuk.
Ezután a kenyeret közepes darabokra tépjük és a felforrt lébe öntjük. Amikor a kenyér megszívta magát a lével, akkor hozzáadjuk a negyedelt és karamellizált paradicsomot is. Összekeverjük és friss bazsalikommal tálaljuk. Lehet még reszelt sajttal is tálalni, ki hogyan szereti. 🙂
Jó étvágyat kívánok! 🙂