Történet:
Nyaralni voltunk Horvátországban, a csodálatos Adriai tengernél. Hogy pontos legyek, a dalmát szigetek egyikén, Rabon. A sziget gyönyörű, melynek egyik oldala kopár, a másik oldala tele zöld növényekkel. Egyik napon elautóztunk a sziget északnyugati csücskébe, Loparba. A városban található a „Paradicsom Part”, amely 2013-ban a „Világ 100 legszebb strandjai” közé soroltak. Ezen a parton ettük ezt a finom, friss salátát is.
Hozzávalók:
Fejes saláta
Paradicsom
Paprika
Uborka
Fehér hagyma
Káposzta
Dalmát sonka / helyettesíthető itthon bármely, ízlésünknek megfelelő sonkával/
Dalmát házi készítésű sajt / szintén helyettesíthető itthon kapható, bármilyen félkemény sajttal/
só, olíva olaj, ecet
Elkészítése:
A hozzávalókat feldaraboljuk, ízlés szerint kockákra vagy csíkokra. Egy nagy tálba elsőként a saláta leveleket tesszük, majd a többi hozzávalókat rétegezve egymás után.
Ízlés szerint sózzuk, majd meglocsoljuk olíva olajjal és esetleg ecettel is.
Friss kenyérrel is fogyaszthatjuk, de önmagában is kiváló étel.
Forró nyári napokon javaslom, hogy csak ezt együk. 🙂
Jó étvágyat kívánok!
A képeken Rab sziget gyönyörűségeit láthatjátok, a Paradicsom Parttal, a kopár felével, a zöld oldalával, csodálatos tenger színével, kilátásokkal, na és persze a dalmát salátával. 🙂