CuniMama füstölt sajtos pogácsája

CuniMama füstölt sajtos pogácsája

Történet:
A szülinapi bulin a gyerekek egyik kérése volt, hogy Mama süssön nekik pogácsát. Természetes, hogy kérésük meghallgatásra talált. 🙂 Most a füstölt sajtos változatát ismerhetitek meg. 🙂

Hozzávalók:
60 dkg liszt (én univerzális búzacsírás búzalisztet használok)
20 dkg vaj
3 teáskanál só
1 dl tej + 1 teáskanál cukor + 1 csomag 50 g-os élesztő
2 dl tejföl (20 %-os)
15-20 dkg füstölt trappista vagy edami sajt lereszelve
2 db tojás sárgája
1 db egész tojás a kenéshez

Elkészítése:
A lisztet átszitálom, vajjal és a sóval összemorzsolom.

Közben, az 1 dl tejet meglangyosítom,majd hozzákeverem a cukrot , az élesztőt belemorzsolom és felfuttatom.

A felfuttatott élesztőt hozzáadom a lisztes –vajas-sós tésztához, majd a sajtot is belereszelem,hozzáadom a tejfölt és a tojás sárgájákat is. Jól összedolgozom és kb. fél órára elteszem letakarva pihenni.

Ennek eltelte után a tésztát, lisztezett deszkán kinyújtom és 4 részbe hajtom.

Újabb 15-20 perc elteltével , ismételten kinyújtom és 4 részbe hajtom. Ezt még kétszer megismétlem.

Amikor ezzel megvagyunk kb. másfél- két centire kinyújtjuk a tésztát és éles késsel berácsozzuk.

Pogácsa szaggatóval /4-5 cm-es/ kiszaggatjuk és egész tojással lekenjük.

Előmelegített sütőben – 200 fok légkeveréses, gázsütő 185 fok – kb. 6-7 percig sütjük, majd ezt levéve 180 illetve 165 fokra, újabb 6-7 percig sütjük.

kb. 60-70 db pogácsa lesz belőle…nagyon finom! 🙂

This Post Has One Comment

Comments are closed.