Csokitorta “meglepetés” drazséval

Csokitorta “meglepetés” drazséval

Történet:
Névnapok, születésnapok halmaza gyűlt össze családunkban, főleg a kicsi unokáim körében. 🙂 Ezért úgy döntöttem, hogy most elsősorban nekik kedvezek, de nem is akármivel. 🙂

Hozzávalók:
Piskótához:
8 db tojás
16 dkg cukor
fél csomag sütőpor
20 dkg liszt

Tejcsokoládés krémhez:
4 dl tej
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
10 dkg tejcsokoládé
15 dkg színes csokidrazsé

Díszítéshez /elhagyható/:
10 dkg tejcsokoládé
2-3 evőkanál olaj

Elkészítése:
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd beletesszük a tojássárgáját, majd végül a sütőporral elkevert lisztet is. A masszát egy 22 cm-es formába öntjük.
160 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
Ha kihűlt 4 felé vágjuk. Én a tésztát kétfelé szedtem és külön-külön sütöttem meg így, könnyebb volt csak 2 felé vágni. azaz 2×2 felé. 🙂
2 lap közepét egy 8-10 cm átmérőjű kiszúróval kiszúrjuk. A képeket tekintsétek meg. 🙂

A tejcsokis krémhez, a pudingot főzünk a tejből, a cukorból és a pudingporból. Kihűlés után habosra keverjuk a puha vajjal. Hozzákeverjük a mikróban, vagy gőz felett megolvasztott tejcsokit.

A torta töltéséhez megkenjük az első teli lapot a csokis krémmel, ráhelyezzük az egyik lyukas lapot, amit szintén megkenünk krémmel. Erre rakjuk a másik lyukas lapot, ezt is megkenjük krémmel.
Az így kapott üregbe beletöltjük a drazsékat, végül befedjük az utolsó teli piskótalappal. A maradék krémmel egyenletesen befedjük a torta oldalát és tetejét is. Majd hűtőbe rakjuk.

A torta tetejét a megolvasztott tejcsokival az /olajjal együtt/ egyenletesen bevonjuk.

Tátott szájjal nézték Picurkáim, ahogy hullottak ki a drazsék a tortából. 🙂

Nagyon köszönöm Urbán Gábor cukrászmesternek ezt a meglepi “csoda tortát”.