Csokikrémes csokitorta

Csokikrémes csokitorta

Történet:
Zsombikának, egy szem fiúcska unokámnak, nagyon szép iskolai és sport eredményeiért, meglepetésként sütöttem ezt a tortát. 🙂

Hozzávalók:
40 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
4 db tojás
20 dkg barna cukor
1 kiskanál vanília kivonat
25 dkg őrölt mandula
1 kiskanál sütőpor

Csokikrémhez:
25 dkg mascarpone + a 40 dkg csoki fele
5 dkg vaj
10 dkg porcukor

Díszítéshez:
arany és ezüst apró cukorgolyók

Elkészítése:
A sütőnket előmelegítjük 170 fokra, majd egy 22 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A csoki felét a vajjal együtt felolvasztjuk, lehet vízgőz felett és lehet mikróban is.
A tojásokat kikeverjük a barna cukorral és vaníliával, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert mandulát is.
A tésztát beleöntjük a tortaformába és kb. 35-45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Elkészítjük a krémet is. A vajat valamint a mascarponét jól kikeverjük, akár elektromos keverővel is csinálhatjuk. Hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport is és tovább keverjük, míg szép fényes nem lesz. Kb. 5 perc.

A kihűlt tortát középen elvágjuk és megkenjük a csokikrémmel, majd az oldalát és a tetejét is bevonjuk vele.

A tetején lévő csokilapocskákat a következőképpen készítjük el:

Megolvasztjuk a maradék csokoládét és egyenletesen, vékonyan eloszlatjuk sütőpapíron. Ráhelyezünk egy másik sütőpapírt és sodrófával ellapítjuk, majd gyors mozdulattal feltekerjük és hűtőszekrénybe tesszük.
Amikor megdermedt, akkor szilánkokra törjük és díszítjük a torta tetejét vele.
Az oldalát megszórjuk apró ezüst és arany cukorgolyócskákkal.

Nagyon finom krémes a torta és szemnek is gyönyörködtető…volt.