Csirkemell olaszosan, fokhagymás – bazsalikomos tésztával

Csirkemell olaszosan, fokhagymás – bazsalikomos tésztával

Történet:
Imádom az olaszos ételeket. Ritkán főzőm őket, de most “adta” magát a dolog. Kinyitottam a hűtőszekrény ajtaját, na és mit találok ott? Csirkét, paradicsomot, sajtot… 🙂

Hozzávalók:
50 dkg filézett csirkemell
cheddar sajt /bármilyen lehet/
4-5 db paradicsom
friss bazsalikom
olívaolaj
só és bors

Fokhagymás-bazsalikomos tészta hozzávalói:
20 dkg széles metélt
olívaolaj
3-4 gerezd fokhagyma
bazsalikom levelek
2 szem paradicsom
Parmezán sajt

Elkészítése:
A csirkemelleket nem túl vékony szeletekre szeljük fel, sózzuk és borsozzuk. Ezután egy lábosban olívaolajon süssük át, nem árt ha fedő alatt is pároljuk kicsit, annál puhább lesz.
Amikor megsült, tűzállótálba tesszük és a maradék olívaolajat is ráöntjük.
A karikákra szeletelt paradicsomokat a csirkékre helyezzük, majd apróra vágott bazsalikommal megszórjuk. Ezután a szeletelt sajtokat is rátesszük, majd pirospaprikával megszórjuk.
Előmelegített 180 fokos /hőlégkeveréses/ sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad.

Elkészítése:
Tésztát leírás szerint megfőzzük és még melegen a kicsit felhevített olívaolajba öntjük. Olívaolajon, előzőleg vékony szeletekre vágott fokhagymát “megfuttatjuk”. Összekeverjük a tésztát, majd friss bazsalikomot apróra vágjuk és rászórjuk. A paradicsomokat is összevágjuk és beledobáljuk. Jól összekeverjük. Legvégén parmezán sajttal ízlés szerint meghintjük.

Tányérra helyezve bazsalikom levelekkel díszítjük.