Csirke húsleves, ahogy Encsikém szereti

Csirke húsleves, ahogy Encsikém szereti

Történet:

Encsike, kislányom 🙂 nagyon szereti a húslevest. Különösen a csirkéből készültet. Minden alkalommal, amikor hazajönnek „rendelésre” készítem neki és két kislány unokámnak („husileviknek”) is. 🙂

6 Személyre

Hozzávalók:
4-5 db csirke alsócomb
1 „nagy marék” csirkemáj és néhány zuza
1 „nagy marék” csirkenyak
1 nagyobb darab csirkefar-hát
néhány db csirkeszárny

Fűszerezéshez:

egész feketebors
szegfűbors /ha nincs, akkor a szegfűszeg is megfelel 🙂 /
szerecsendió virág /ha nincs, akkor a szerecsendió őrölt formája is megfelelő/
sáfrány
vegeta
szárított gyömbér

Zöldségek:
sárgarépa
fehérrépa
karalábé
kelkáposzta
zellergumó
vöröshagyma
fokhagyma
zöldpaprika
petrezselyem
zellerlevél

Elkészítése:
A húsokat megmossuk és fazékba helyezzük, majd felengedjük hideg vízzel . Pár perc főzés után belerakjuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a fűszereket is. Magas hőfokon forraljuk, majd levesszük a hőmérsékletet és alacsony hőfokon folytatjuk a főzést. Kb. 2 óra alatt elkészül. A hab, ami képződik a levesen el fog tűnni a lassú, egyenletes főzés során. Mire megfő, nyoma sem lesz.:-)
A húsleves különleges fűszerezése adja, a különleges íz hatását is! 🙂