Történet:
Mikulás előtti napon döntöttem. 🙂 Nem lesz csokimikulás, nem lesz szaloncukor, nem lesz virgács…bár az lehetett volna.. 🙂 Lesz viszont finom ebéd vagy estebéd, persze desszert is.
A desszertet, a következő napokban fogom megosztani veletek.
Most lássuk csak
ezt a különleges ünnepi krémlevest. 🙂
Hozzávalók:
80 dkg csirkeszárny, aki nem szereti az tehet bele combot is
1 ek olaj
3 db közepes vöröshagyma
6 -7 db tisztított burgonya
1 zöldpaprika
2 paradicsom
3 tk pirospaprika
1 mk őrölt kömény, vagy 2 mk egész
4 gerezd fokhagyma
kis tubus Gulyáskrém
só
csípős paprika ízlés szerint
Elkészítése:
Egy lábasban felhevítjük az olajat, megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát.
Hozzáöntünk 1 dl vizet, elforraljuk, majd hozzáadjuk a szárnyakat (a szárnyat két fele vágom, harmadik részér én eltávolítottam). Kevés sóval, az egész köménnyel meghintjük, és óvatosan kevergetve addig pirítjuk, míg a hús felülete elveszti nyers színét.
Hozzáadjuk a hámozott, apró kockákra vágott paradicsomot és az ugyancsak apróra szelt zöldpaprikát. Hozzáöntünk 1- 1,5 liter vizet, a Gulyáskrémet, és addig főzzük, míg a hús félig megpuhul.
Ekkor beletesszük a kockákra vágott burgonyát, az apróra vágott fokhagymát és ha úgy döntöttünk, az őrölt köményt. Az egészet puhára főzzük.
Tálalás előtt a szárnyakat kiveszem, és lefejtem a húst a csontról, majd visszateszem a lébe. Galuskával is gazdagíthatom, majd összeforralom.
Ízlés szerint sóval, csípős paprikával ízesítve, valamint tejföllel behabarjuk és petrezselyemmel megszórjuk,majd forrón tálaljuk.
A recept a „világhálón” terjengett, onnan lestem le. 🙂 Jó étvágyat kívánok hozzá!