Búcsú sütemény Picurkáimnak

Búcsú sütemény Picurkáimnak

Történet:

Újra itt vagyok… 🙂 Innentől időben kicsit visszafele megyek majd mert, hogy nagyon sok receptem felhalmozódott az elmúlt néhány hónapban. Most viszont egy hétvégi receptet osztok meg veletek… aminek azt a címet is adhatnám, hogy “az ismétlés a tudás anyja”.. egy kicsit másképp… 🙂

Hozzávalók a tésztához:
16 dkg porcukor, 6 db tojás, 1-2 kávéskanál kakaópor, 16 dkg dió ledarálva, 1 csapott evőkanál zsemlemorzsa, 1 csomag sütőpor, 1 narancs reszelt héja.
Hozzávalók a csoki mázhoz:
13 dkg cukor, 13 dkg vaj, egy evőkanál tej, 3 evőkanál kakaópor /jó sötét pl. holland kakaópor/
Díszítéshez csokis szívecskék fehér csokoládéból, “édes pofa” apró marcipánfigurák.. 🙂

Elkészítése:
A tojás sárgájákat a cukorral fehér-habosra kikeverjük, a fehérjéket pedig csipet sóval kemény habbá verjük fel.
A ledarált diót, a zsemlemorzsát, a sötét kakaóport, a sütőport és a lereszelt narancshéjat összekeverjük. A fehér-habosra kevert tojássárgájával összevegyítjük, majd a tojáshabot- vigyázva, hogy össze ne törjön- laza mozdulatokkal beleforgatjuk.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát.
Légkeveréses sütőben 180 fokon, gázsütőben 195 fokon megsütjük. Nekem ez kb. 35 perc, de lehet több is, sütőfüggő .. Tűpróba!
Ha megsült, azonnal lehúzzuk róla a papírt…még meleg lesz a tészta..de muszáj J
A tészta, amíg hűl elkészítjük a csoki mázat.
Felolvasztjuk a vajat, majd a tej és cukor hozzáadásával felforraljuk – a cukor olvadjon el benne feltétlenül – ! A tűzről levéve hozzá keverjük a kakaóport, amit előzőleg szűrőn átnyomkodunk, hogy ne legyen csomós a csoki mázunk.
Ezt a csoki mázat még melegen ráöntjük a kihűlt sütemény tetejére, elegyengetjük. Nagyon szép fényes mázat fogunk kapni. Megj.: Ha nincs kedvünk a pepecseléshez, akkor kész tortabevonót is használhatunk, de az nem lesz olyan finom és krémes állagú! J
Szép tálcán a sütikét felszeleteljük és mindegyikre ráhelyezzük a “díszletet”… 🙂 ízlés szerint..
Ajánlom nektek, hogy ne dermedjen meg teljesen a csoki máz, mert így könnyebben bele tudjuk nyomni őket.

Jó étvágyat mindenkinek!