Brokkoli krémleves Endytől…

Brokkoli krémleves Endytől…

Történet:
Egy kedves ismerősömtől – Endytől – kaptam ezt a receptet. Tudomása van arról, hogy én többek között mivel töltöm a szabadidőmet / cunimama konyhája.. 🙂 / …jaj persze nem nehéz neki, hiszen ő is tagja ennek a “fene nagy” közösségi hálózatnak”. 🙂 Szóval ebből a finomságból én is kaptam kóstolót… a véleményem az, hogy nagyon finom volt! 🙂
Érdemes kipróbálni… 🙂

2 Személyre

Hozzávalók:
Fél kg friss brokkoli
15 dkg (egy kisebb) burgonya
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
Fél vaj
ételízesítő
2 dl tejszín
Bors

Elkészítés:
A brokkolit apró rózsákra bontjuk és alaposan megmossuk. A brokkolit külön lábasban egy evőkanál ételízesítővel puhára főzzük.
(Mielőtt teljesen szétfőne dísznek pár rózsát félre lehet tenni.)
A burgonyát, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a burgonyát kockákra, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.
A vajban megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a burgonyát, 1-2 percig pirítjuk.
Erre a megfőtt brokkolit ráöntjük és fedő alatt tovább főzzük, míg a burgonya elég puha lesz.
A tejszínt félkemény habbá verjük. Lehúzzuk az edényt a tűzről, és ha eléggé kihűlt, a botmixerrel krémmé zúzzuk, majd visszatesszük a tűzre.
A burgonya eléggé besűríti, én nem teszek bele keményítőt. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, végül lazán belekeverjük a tejszínt, de ezzel már nem forraljuk.
A levest mélytányérokba szedjük, a félretett, félbevágott brokkolirózsákkal vagy citromfűvel díszítve melegen tálaljuk.
A képen frissen sült zsemlével lett tálalva, de pirított zsemlekockával és reszelt sajttal is lehet tálalni.

Jó étvágyat kívánok hozzá!