Babgulyás

Babgulyás

Történet:
Ha hétvége, akkor vendégség. 🙂 Lassan ez már „szokássá”válik nálunk. Nagyon szeretjük a gulyást, minden formában, sertés-, csirke-,marha és persze babgulyás formájában is. Na és persze szabad tűzön készítve. 🙂

Hozzávalók:
80 dkg sertés lapocka
3 nagy fej vöröshagyma
1 púpozott teáskanál őrölt kömény
2 db paradicsom
2 db tv paprika
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál őrölt fekete bors
4 db sárgarépa
3 db fehérrépa
1 kicsi zellergumó
2 csokor zeller zöldje
6 szem közepes krumpli
fél kg száraz tarkabab
ízlés szerint só és bors őrölve
1 nagy tubus gulyás krém /csemege/
1 evőkanál csípős gulyás krém
1 dl étolaj

Elkészítése:
A tarkababot előző este, dupla mennyiségű vízbe áztatjuk. Főzéskor az összevágott vöröshagymát az olajon kevés sóval üvegesre dinszteljük, majd beletesszük az össze kockázott húst. Addig dinszteljük, amíg fehér színe nem lesz. Közben beletesszük a köményt is. Amikor a hús kifehéredett, hozzátesszük az őrölt pirospaprikát, egy kicsit pirítjuk és felöntjük vízzel, hogy ellepje. Beletesszük az áztatott babot, a zöldségeket felkarikázva és kockázva, hozzá adjuk a gulyáskrémet, a borsot és még felöntjük vízzel. Így ezt az elegyet addig főzzük, amíg a hús és a bab félig megpuhul, és kissé sűrű levet készítünk. Ezután belerakjuk a felkockázott krumplit, az egyik csomó zellert összekötve, a másikat pedig apróra vágva beleszórjuk. Vizet adunk még hozzá, sózzuk ízlés szerint és készre főzzük. Aki szereti tehet bele csipetkét, illetve csípős paprikát.