Történet:
Hosszú hetek óta nem jelentkeztem, de mentségemre legyen mondva, rengeteg receptem van. 🙂 Megpróbálom behozni a behozhatatlant.. 🙂 Kezdem mindjárt az avokádóval…mivel is kezdhetném? 🙂 . Kathy barátnőm, aki Vancouverben él, többször tette reggeli gyanánt az asztalra. Úgy, mint vajat, kisebb darabokra vágva és úgy, mint krémet különbözőképpen ízesítve.
/Amúgy az avokádó nagyon egészséges mindenki számára, de „diabeteszeseknek” különösen ajánlott „csemege”./
Kathynek köszönhetően, az én konyhámban is mindig megtalálható az avokádó.
Tegnap este „megkívánva” készítettem el ezt a krémet 🙂
Hozzávalók:
1 db avokádó ( már egy kicsit megpuhult állapotban)
só
bors
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej lilahagyma
néhány csepp citromlé
Elkészítése:
Az avokádót hosszában kettévágjuk , magját eltávolítjuk. Kikanalazzuk a gyümölcsöt belőle, majd citromlével meglocsoljuk. Sóval, borssal ízesítjük /ízlés szerint/, majd a fokhagymát belenyomjuk és legvégén a lilahagymát apró darabokra vágva hozzáadjuk, majd összekeverjük az egészet.
Tonhal és „szőlőmag” lisztből készült friss magvas kenyérrel tálaljuk.
Legalábbis én ezt tettem.
De, ki mit szeret, lehet pirítósra kenni, így is nagyon finom. 🙂
Jó étvágyat hozzá!