Apukám narancsos-csokis tortája

Apukám narancsos-csokis tortája

Történet:
Apukám betöltötte a 91-et… 🙂 Kérése felém az volt, hogy süssek neki egy finom tortát, imádja a csokoládét és a narancsot is. Így lett belőle ez a finomság… 🙂

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához
Piskótához:
6 db tojás
12 dkg cukor
fél csomag sütőpor
15 dkg liszt

Narancskrémhez:
2 db közepes méretű narancs reszelt héja / vastagabb héjú legyen, hogy lehessen reszelni/
1 db narancs leve
4 db tojás sárgája
20 dkg cukor
4 dl tej
1 evőkanál liszt
½ liter habtejszín
1 csomag zselatin
2 db narancs húsa /elhagyható/

Díszítéshez:
Tortabevonó vagy 60-70 %-os csokoládé
mandarin gerezdek

Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd beletesszük a sárgáját, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet is.
A masszát egy 25 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, elegyengetjük és 170 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után 3 egyenlő részre vágjuk, majd megtöltjük a narancskrémmel.

Első lépésben a narancskrém egy részét készítjük el, hogy legyen ideje a hűlésre: a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a narancsok lereszelt héját, levét, a lisztet, majd a tejet és jól kikeverjük. Tűzre tesszük és sűrűre főzzük. Állandó kevergetés szükségeltetik.
Közben folytatjuk a narancskrém „gyártását” : a tejszínt habbá verjük, a zselatint feloldjuk kb. fél deci vízben, majd a krém első felével összevegyítjük. A narancsokat megtisztítjuk és „próbálkozunk” a hártya eltávolításával, apró darabokra vágjuk és a kihűlt krémbe keverjük. /elhagyható!/
Tortabevonóval bevonjuk és mandaringerezdekkel díszítjük.
Finom volt….volt! 🙂

Apukám betöltötte a 91-et… 🙂 Kérése felém az volt, hogy süssek neki egy finom tortát, imádja a csokoládét és a narancsot is. Így lett belőle ez a finomság… 🙂