Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2014. január 21., kedd 16:00

Egészséges nasi

Írta: 
Értékelés:
(7 szavazat)

Történet:
Pár nappal ezelőtt újabb receptötlet érkezett barátnőmtől, aminek kiváltképp megörültem, mert egy egészséges nassolnivalóról szólt. Mivel kislányaim, főleg Csenge, folyton édességre áhítozik, megkönnyebbültem, hogy ezúttal nem kell majd veszekednem vele, hogy ezt, meg ezt, meg ezt nem vesszük meg a boltban, mert szörnyen egészségtelen és ráadásul a Fognyűvő Manó kedvence is, hanem jó szívvel és lelkiismerettel kínálhatom és ehet, amennyi jól esik neki... Uzsonnára készítettük, ráadásul együtt, a lányokkal. :-)

Kókuszos banángolyó

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
2 banán
1 g natúr kakaópor
2 dkg nyírfacukor
½ teáskanál őrölt fahéj
5 dkg őrölt mandula
10 dkg kókuszreszelék
2 g kókuszliszt

Az én konyhai mérlegem 5 g-nál kisebb mennyiséget nem mér, ezért bevallom őszintén, hogy találomra adagoltam az alapanyagokat, figyelve a gyúrható állagra és persze az ízére. Összenyomkodtuk a gyerekekkel a banánt, majd hozzáöntögettünk majdnem minden hozzávalót és jól összekevertük. A kókuszreszelékből tettünk félre, hogy a diónyi méretű golyócskák meggyúrása után legyen mibe beleforgatni őket. Volt még itthon szezámmagom, abban is forgattunk meg néhányat, ill. natúr fahéjban is egyet-kettőt. Ja, a kókuszlisztről: bioboltokban kapható, ill. dm-ben is, elég borsos áron, de barátnőm javaslatára házilag is előállítható rettentő egyszerű és jóval olcsóbb módon: alaposan ledaráljuk a kókuszreszeléket. Másik lehetőség: viszonylag gyakran tartok itthon kókusztejport, amit mellesleg kávéba keverek, ezúttal a receptben szereplő kókuszliszt helyett használtam.

 

nasigolyok

Megjelent: 1314 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. január 21., kedd 19:23
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly