Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Reform

Reform (9)

Történet:
Piliscsabáról jelentkezem egy finom, sajtos-magvas keksz receptjével. A vasárnapi ebéd után sós sütire, sőt, leginkább pogácsára vágytunk, de ahhoz lustának éreztem magam, eszembe ötlött azonban az alábbi remek, általam egyszer már megsütött rágcsálnivaló. A receptet attól a kedves barátnőmtől kaptam, akitől az édes zabpelyhes kekszét is, amely szintén megtalálható itt, a "cunimamán". Íme a sajtos elkeszítésének a módja:

Történet:

Megsütöttem életem első pogácsáját! Lilahagymásat.A kislányok farsangi báljára. Feliratkoztam az óvodában a listára, melyen lehetőség volt mind édes, mind sós sütemény készítésére, hát én vagányan bevállaltam a sósat is - csekély tapasztalattal a hátam mögött. Izgultam is picit, mi sül ki vajon a kezeim közül... :-) Imádnivaló lett! Önbizalomból sajnos kevés van a tarsolyomban, nem is magamnak köszönhettem azt, hogy pillanatok alatt elfogyott, hanem a receptnek. :-) A "tökéletes pogácsa" receptjének, mely Stahl Judittól származik és mely receptet az egyik kedves Anyuka adta át nekem az oviban, a farsang előtti nap reggelén. Néhány hozzávaló, melyet használtam, eltér az eredeti recepttől, ezért is került be ez a pogácsa a reform ételek közé. Szakadt az eső, amikor be kellett volna szereznem a hozzávalókat, a lányokat nem tudtam rávenni arra, hogy mozduljunk ki bevásárolni, így hát úgy döntöttem, körülnézek, mi van a hűtőnkben, spájzunkban, amivel helyettesíteni tudom az eredeti hozzávalókat.

Történet:
Mostanában mindig túrós, vaníliakrémes, diós sütiket sütöttem. Mostanra igény keletkezett :-) a mákos félékre is. Az interneten találtam rá erre a különleges, ámde nagyon egyszerűen elkészíthető süteményre. Némi változtatással el is készítettem ezen a hétvégén. Íme:

Történet:
Pár nappal ezelőtt újabb receptötlet érkezett barátnőmtől, aminek kiváltképp megörültem, mert egy egészséges nassolnivalóról szólt. Mivel kislányaim, főleg Csenge, folyton édességre áhítozik, megkönnyebbültem, hogy ezúttal nem kell majd veszekednem vele, hogy ezt, meg ezt, meg ezt nem vesszük meg a boltban, mert szörnyen egészségtelen és ráadásul a Fognyűvő Manó kedvence is, hanem jó szívvel és lelkiismerettel kínálhatom és ehet, amennyi jól esik neki... Uzsonnára készítettük, ráadásul együtt, a lányokkal. :-)

Történet:
Kíváncsivá tett az alábbi ételrecept, meg is sütöttük és érdemesnek találtam arra, hogy hosszú idő után újra bebocsátást kérjek Cunimama honlapjára. :-) Télen gyakori vendég étkezőasztalunknál a cékla. Leginkább sütőben sütjük egészben, alufóliába csomagolva. Így lesz belőle alapanyag, kiindulópont. Múlt heti vasárnapi ebédünk fő fogásának előkészületei is így indultak. Legkedvesebb gyermekkori barátnőm küldött egy céklareceptes linket, melynek felfedése után azonnal döntöttem: ezt elkészítjük hétvégén. Nem bántam meg. :-) Íme:

Történet:
2013.Karácsonyára is készülni kell, hiszen itt lesznek a gyermekeim és kicsi unokáim. Sütök és főzök megállás nélkül, édeset-sósat, majd sósat és édeset. Amit viszont most láthattok és olvashattok, az egy picit inkább a reformkonyhába való. :-)

Történet:
Paradicsomszezon van. Legjobban nyersen szeretjük. Vagy olívaolajon picit párolva fokhagymával. Vagy főzve és eltéve télire. Legutóbb a gazpacho-val ugrottam be Cunimama konyhájába, melynek fő alkotóeleme szintén ez az ízletes zöldség - vagy gyümölcs? :-)

Történet:
Úgy gondoltam, ezzel a recepttel megéri ismét "bekopogtatni" és vendégeskedni a "pont hu, Cunimama konyhájá"-n. :-) Zselyke mondja így. Már a lánykáim születése előtt is foglalkoztatott az egészséges(ebb) táplálkozás témája, de amióta megszülettek, igen fontossá vált számomra. Olyannyira, hogy néha már Cunimamát is az "őrületbe kergetem" vele - ha a gyerekeknek is szánt ételekről van szó. :-)

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly