Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2013. február 28., csütörtök 07:27

Exkluzív paradicsom leves

Írta: 
Értékelés:
(4 szavazat)

Történet:
Ettünk már, paradicsomlevest, ettünk olasz paradicsomlevest, ettünk „da Tibor” féle paradicsomlevest, de exkluzív paradicsomlevest, még sohasem! :) Hála az internetnek. :)

Hozzávalók:
2 fürt közepes paradicsom
1 csomó friss bazsalikom
fokhagymás olíva olaj
½ liter paradicsompüré

bors
víz
cukor
2 karéj kovászolt kenyér /ha lehet legalább 2 napos/

Elkészítés:
A paradicsomokat negyedbe vágjuk, és kivesszük a magját és a húsát. A héját megszórjuk kevés cukorral, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, azaz karamellizáljuk. Egy csomó friss bazsalikom levelet, nem túl apróra összevágunk, majd fokhagymás olívaolajon kicsit megfonnyasztjuk. Ezután beleöntjük a paradicsompürét és kb. 3 dl vizet, majd sóval,borssal, cukorral ízlés szerint ízesítjük és felforraljuk.

Ezután a kenyeret közepes darabokra tépjük és a felforrt lébe öntjük. Amikor a kenyér megszívta magát a lével, akkor hozzáadjuk a negyedelt és karamellizált paradicsomot is. Összekeverjük és friss bazsalikommal tálaljuk. Lehet még reszelt sajttal is tálalni, ki hogyan szereti. :)
Jó étvágyat kívánok! :)

Megjelent: 2738 alkalommal
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly