Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Levesek

Levesek (28)

Történet:
Mikulás előtti napon döntöttem. :-) Nem lesz csokimikulás, nem lesz szaloncukor, nem lesz virgács...bár az lehetett volna.. :-) Lesz viszont finom ebéd vagy estebéd, persze desszert is.
A desszertet, a következő napokban fogom megosztani veletek.
Most lássuk csak
ezt a különleges ünnepi krémlevest. :-)

Történet:
Nem szeretem, amikor engem úgy "tartotok számon", hogy ez a Cunimama milyen finom sütiket, tortákat tud gyártani.. ;-), mert ugyan ez igaz... :-), de én azért főzni is tudok...haha.. :-)
Tényleg, tényleg... :-)

Történet:
Ebben a hosszantartó, párás és nagyon meleg időben, nem nagyon van kedve senkinek sem enni. Viszont a gyümölcs az mindig jól esik. A kertben annyi málna és fekete szeder van, hogy nem győzzük enni. Már mindenfélét készítettem belőlük, de krémlevest még nem.
Nagyon finom lett...szokás szerint... :-) Íme a receptje:

Történet:
Eperszezon van, így aztán minden ami epres, az jöhet. :-) A kertünk tele van gyönyörű érett eperrrel. Kisunokáim nagyon szeretik...szedjük-szedjük, de mégis csak terem-csak terem... :-)

Történet:
Igazi magyar fogás a gulyás, minden formájában, sertés, marha és csirke gulyásként is. Mi nagyon szeretjük, különösen a kicsi unokáim Zsombikával az élen, de Csenge és Zselyke is imádja. Ez a recept kicsit más, kicsit különleges, de annál finomabb is. :-)

Történet:
Egy kedves ismerősömtől - Endytől - kaptam ezt a receptet. Tudomása van arról, hogy én többek között mivel töltöm a szabadidőmet / cunimama konyhája.. :-) / ...jaj persze nem nehéz neki, hiszen ő is tagja ennek a "fene nagy" közösségi hálózatnak". :-) Szóval ebből a finomságból én is kaptam kóstolót... a véleményem az, hogy nagyon finom volt! :-)
Érdemes kipróbálni... :-)

Brokkoli krémleves
(két főre)

Történet:
Szeretjük a tárkonyt, mint fűszert és szeretjük a karfiolt is, na meg a levest is. Hát akkor, mi sem természetesebb ennél...annál... :-) Tárkony-karfiol-leves összetétel... :-)

Történet:
Mint, már említettem a múlt hétvége "Cunimama" születése napjának jegyében telt el, aminek következménye nem csak az ünneplés, hanem természetesen a sütés és főzés is. Most egy különleges krémleves receptjét osztom meg veletek, amit egyébként Velencén készítettek el, az ott megrendezett Tökfesztiválon. Annyira megtetszett, hogy felvettük a "szülinapi menü" listájára is. Íme:

Történet:
Most aztán tényleg kánikula van, az autóm 42 fokot mért…hőség mindenfelé… az utcán levegőért kapkodunk. Étvágyunk nincs, épp ezért enni nem tudunk. Viszont inni kell, ezt hallom egész nap a rádióban. Azért, a vízen kívül van még más iható dolog is. Itt van pl. a kánikula leves… :)

2013. augusztus 04., vasárnap 20:03

Gazpacho

Írta:

Történet:
Ma egy jéghideg, frissítő nyers zöldséglevessel ugrom be. "Tizenpár" évvel ezelőtt, egy családi, autós, spanyolországi kirándulás alkalmával ettem életemben először. Beleszerettem. Ebben a forróságban igazán üdítő. Íme a gazpacho egyik változatának receptje:

Történet:

Egy könnyű, nyári ebéd receptje erejéig beugrom Cunimama helyett, aki épp az erdélyi, székelyföldi konyhát teszteli egy ötnapos kirándulás keretei között. :-) Vasárnap készítettem el kis családomnak az alábbi menüt. Pillanatok alatt kellett kiötölnöm, mit együnk, benéztem az éléskamrába, a hűtőbe, a gyümölcsöstálba, íme a végeredmény. Ösztönösen főztem, saját kútfőből, nem követtem receptet.

2013. július 15., hétfő 21:41

Babgulyás

Írta:

Történet:
Ha hétvége, akkor vendégség. :) Lassan ez már „szokássá”válik nálunk. Nagyon szeretjük a gulyást, minden formában, sertés-, csirke-,marha és persze babgulyás formájában is. Na és persze szabadtűzön készítve. :)

Történet:
Nem tudok elszakadni a hideg, és friss gyümölcsből készült krémlevesektől. Sok a málna a kertünkben, persze ez is inspirál e finomság készítésére. :)

Történet:
Amíg én Kanadában "éltem", addig itthon a családom élte a mindennnapjait. :-) Apukámnál, minden év május 1-jén összejön a család Kulcson és a "Család feje" halászlevet főz. Ennek már hagyománya van nálunk. :-) Az alábbiakban megosztom veletek az "eddig titkos" receptjét. :-)

Történet:
Ma délután hazafelé autókáztam, és az egyik kereskedelmi rádióban, éppen egy őszibarackos receptet osztottak meg a rádió hallgatóival. Több sem kellett nekem… :), mint az, hogy ezt most gyorsan el is készítsem, hiszen nagyon meleg van. :)

Történet:
Iszonyatosan meleg napjaink voltak mostanában. A kertünkben viszont rengeteg a meggy, a cseresznye,a málna . Mást se csinálunk, mint folyamatosan szedjük és esszük őket. :) Ma egy kicsit mást tettünk velük. :) A meggyből készítettem az alant leírtakat. :)

Történet:
Ha húsvét van, akkor eszünk, iszunk és jól élünk. :) Ja! És húsvéti levest eszünk. :)

Történet:
Mostanában túl sokszor mondtam, hogy elegem van már a télből! Tavaszt akarok! :) Virágokat, színeket, gyümölcsöket, epret…stb. By the way…eper. :) Van egy nagyon finom eperkrém leves receptem. Íme!

Történet:
Papa meglepetése, eme „különleges” évfordulón. Húúú…35…. :) Sürgés- forgás a konyhában, egymást kerülgetve készültek a finomságok. Ma kivételes nap volt, senki nem látogatott meg minket, így kénytelenek voltunk magunk elfogyasztani a sok finomságot. :) Mondanom sem kell, nem esett nehezünkre. :) Ma, megosztom a leves receptjét veletek. :)

Történet:
Imádom a zöldborsólevest! Kislánykoromban anyukám nagyon finomat főzött nekem. Külön nekem…mert, hogy én csak úgy szeretem, ha sok borsó és csak sárgarépa, na meg fehérrépa található benne. Ja, és általam készített galuska a levesbetét. :) Most megosztom veletek is…csak mondom, azóta a családom is csak így szereti. :)

Történet:
Ettünk már, paradicsomlevest, ettünk olasz paradicsomlevest, ettünk „da Tibor” féle paradicsomlevest, de exkluzív paradicsomlevest, még sohasem! :) Hála az internetnek. :)

Történet:
Minden, ami karfiol…vagyis, ilyen napom volt. Karfiolból előétel, karfiolból leves. Csak úgy, mert szeretjük. :)

Történet:
Bableves, borsóleves nálunk bármikor készülhet, mindig jó étvággyal elfogyasztjuk. Natúr, csülökkel vagy kolbásszal jöhet. Gondoltam megosztom veletek a sajátos receptemet. :)

Történet:

Encsike, kislányom :) nagyon szereti a húslevest. Különösen a csirkéből készültet. Minden alkalommal, amikor hazajönnek „rendelésre” készítem neki és két kislány unokámnak („husileviknek”) is. :)

Történet:

Gesztenye-gesztenye, nagyon szeretünk! Sülve, főve, pürésítve, süteménybe, csak úgy magában megsütve és levesnek is kitűnő, bátran állíthatom! :)

Történet:

Eljött az ideje, hogy körülnézzek a kamrában és a „rejtett” finomságokat elővegyem.  Papa jóvoltából, rejtőzködik ott mindenféle…őszibarack..meggy…és még  sorolhatnám hány féle befőtt. Kamra… de hát van mélyhűtő is..na és ott  mik” bujkálnak”?  J Napok óta, minden olyan szürke és fehér…hangulat romboló..  L Én viszont úgy döntöttem, hogy  véget vetek ennek az állapotnak J

Elő a színes gyümölcsökkel !  Készüljön végre finom, krémes…habos leveske langyosan. J

Történet:
Arra gondoltam, hogy gulyáslevest főzök a hétvégén, de aztán sajnos nem kaptam olyan húst, amilyent én szerettem volna. Na, jó gondoltam-akkor lesz helyette – zöldbableves. A végén, addig variáltunk családommal, amíg lett belőle :) na, mi lett belőle? :) „Egytál étel ...palócok után szabadon. :)

Történet:

Kedves vejem vegetáriánus, ezért időnként szakítok a hagyományokkal és próbálok olyan ételeket összeállítani, ami a családom többi tagjának ízlésével is egybeesik, na és persze neki is megfelel. J

Ez a recept bátran mondom, mindenkinek ízlett. J

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly