Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2014. november 02., vasárnap 00:00

Beef tripe from Canada

Írta: 
Értékelés:
(2 szavazat)

Történet:
A pacalt vagy nagyon szeretik, vagy nagyon utálják...e két kijelentés között nincsen középút...persze ez az én meglátásom. :-)
De, mi is az a "pacal"? Lássuk csak:


"
Pacal (marhapacal)

A marha összetett gyomrát nevezzük pacalnak. Pontosabban a kérődző állatokét, mert több állatnak van ilyen része.
Németül: Kuttel(n), angolul tripe, törökül skembe, lengyelül flaki, olaszul trippa és még sorolhatnánk. Ebből aztán ki is derül, hogy a magyar pacalpörköltön kívül bizony más ételek is léteznek eme sokak számára gusztustalan hozzávalóból. A svájci, olasz és francia konyha sokkal több elkészítési módot ismer, mint a magyarok és a legelegánsabb éttermekben is van pacal."

Az alábbiakban én a kanadai pacalpörkölt elkészítési módját osztom meg veletek..de lehet, hogy kedves honfitársaimnak ez nem lesz újdonság? ;-)

A hozzávalókat és az elkészítés módját itt találhatjátok meg:

Recept

A csülköt hagyjátok ki belőle! :-)

Jó étvágyat

pacalyukon pacalyukon2 pacalyukon3

Megjelent: 972 alkalommal
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly