Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2014. október 24., péntek 00:00

Mustáros pácban párolt moose /jávorszarvas/ oldalas

Írta: 
Értékelés:
(4 szavazat)

Történet:
Ezt a finomságot Wendy által ismertem meg. Wendy egy jó barát kedves felesége, aki úgy amúgy szakács. Itt Kanadában sok vadhúst ettem már, többek között moose húst is, különféleképpen elkészítve /roast-ként, pörköltként/. De ez... mindent felülmúlt...ízében, állagában...nagyon, nagyon finom volt.

Hozzávalók:
jávorszarvashús oldalas része
mustár
só, bors
szójaszósz
barnacukor
kevés víz
Hp szósz/ aszaltszilvából készült szósz/

Elkészítése:
Mustárból és a többi hozzávalóból készítünk pácot, melybe a jávorszarvas oldalas darabokat beleforgatjuk. Több órán át letakarva állni hagyjuk. Nem kell hűtőszekrényben tárolni, mert normál hőmérsékleten a hús jobban megnyitja a "rostjait".
Ezután 3-4 órán át lassú tűzön pároljuk, amíg omlós nem lesz. A sütési hőfok kb. 160 fok. Ha valakinek van hús hőfokmérője, akkor a szarvashús megsülési hőmérséklete kb. 70 fok.

Köretnek a rízst javaslom. :-)

A képeken az ételt, és a mosse lelőhelyeit láthatjátok

mustarosmoose mustarosmoose2 mustarosmoose3

Megjelent: 761 alkalommal
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly