Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2014. október 23., csütörtök 00:00

Ebéd a Vancouver Island-ra tartó hajón...

Írta: 
Értékelés:
(3 szavazat)

Történet:
Ami ennek a történetnek alapja az az, hogy újra Kanadában vagyok. :-) Csak most Kanadának azon a részén, ahol kevésbé van hideg, vagy éppenséggel egyáltalán nincsen. Sőt! Ritkán van hó is, inkább csak eső. Hogy hol található ez a hely? Kanada nyugati oldalán, a Csendes-Óceán partjainál, pontosabban Kanada déli részén...Vancouver és annak környékén tartózkodom jelenleg. "Egy napon" :-) elindultunk Katikával Vancouver Island-ra, áthajóztunk a Csendes-Óceánon / másfél-két órás hajóút, ahol a partok mentén a fjordokat csodálhattuk/ . Uticélunk Victoria volt, mely jelenleg is Kanada, British Columbia Tartományának a fővárosa. Ezen a hajón ettük ezt a "kanadai ételt", mely sokban hasonlít az otthon elkészített "rántott csirkemellhez"...:-)

Hozzávalók:
filézett csirkemellek
liszt, tojás és zsemlemorzsa / a panír alapja/
olaj

salátához:
friss fejessaláta levelek
majonéz és tejföl keveréke
só és bors

Elkészítése:
A csirkemelleket enyhén folpack alatt vékonyra klopfoljuk, sózzuk,majd a panírba forgatjuk. Olajban gyorsan kisütjük.

A salátához a friss leveleket összetépkedjük, majd az előzőleg elkészített és ízesített majonéz és tejföl keverékével leöntjük.

Desszertként az "úthoz illően" nanaimo szeletet ettem. Hogy mi az a nanaimó szelet? Azt megtudhatjátok ITT

A képeken az ételt láthatjátok Kathy barátnőmmel,/aki nélkül ez létre sem jöhetett volna... :-)/ és, akinek a vendége vagyok itt ezen a csodálatos helyen, majd a Csendes-Óceánt és Victoria városnak, néhány gyönyörű részletét. Természetesen a teljesség igénye nélkül.

ebedveanc ebedvanc2 ebedvanc3

ebedvanc4 ebedvanc5

Megjelent: 819 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. október 23., csütörtök 20:46
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly