Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2014. március 26., szerda 08:47

Pancake aszalt cranberry-vel és juharsziruppal

Írta: 
Értékelés:
(3 szavazat)

Történet:
Ahányszor itt vagyok Kanadában, annyiszor ígérik nekem a "penkék"-et :-) Mostanra már megelégeltem, hogy még mindig nem részesülök benne és "felemeltem" a hangomat. Hát akkor ez most bejött. :-) Ime, ez a kanadai finomság... :-)

Hozzávalók és elkészítése:
Pancake por
vaj
juharszirup
aszalt cranberry
cranberry jam


Itt Kanadában nem igazán fecsérlik arra az időt, hogy "penkék" tésztát keverjenek, inkább megveszik az üzletben por formájában és a leírás alapján készítik el.
A tészta egyébként hasonlít a magyar palacsinta tésztához, illetve annak sűrűbb változatához. Ezt vajban sütik meg és nem olajon, ahogy mi a palacsintát szoktuk. Az igazi "penkék" átmérőre nem nagyobbak, mint 10 cm. Amit mi készítettünk, az kicsit nagyobb lett, de ízében semmit nem változtatott rajta. :-)
Sokféleképpen lehet elkészíteni. Többek között "üresen" vagy pl. aszalt áfonyát belekeverve. Viszont a juharszirup a vaj és a jam nem maradhat el róla.

A képen az üres "penkéket" és cranberryvel töltött "penkéket" láthatjátokPancake aszalt cranberry-vel és juharsziruppal

simapancake simapancake2

Megjelent: 1088 alkalommal
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly