Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2014. március 23., vasárnap 08:13

Porogi...avagy sajttal töltött burgonyafánk...

Írta: 
Értékelés:
(5 szavazat)

Történet:
Whitehorse-i egész napos rohangálás után úgy gondoltuk, hogy meg kell kicsit pihennünk, és talán valami étket is magunkhoz kell venni. Van néhány jó hely itt Whs-ben, de talán ez a legjobb...közel a repülőtérhez egy hotel étterme.
Ezt a finomságot - mint a hotel éttermének specialitását - választottam én.

Hozzávalók és elkészítése:
Burgonya
liszt
vaj
cheedar cheese /sajt/
bacon
póréhagyma
vöröshagyma
tejföl

Itt Kanadában, ezt a sajttal töltött burgonyafánkot készen is lehet kapni, általában fagyasztott állapotban. De, ha otthon, Magyarországon szeretnénk elkészíteni, akkor úgy készítsük, ahogyan a különböző burgonya gombócokat, vagy a krumplis nudlit. /Krumpli, tojás, liszt...stb. ennek elkésítését és hozzávalóit ITT is találhatjátok/.
Ha elkészült ki kell nyújtani és "cheedar cheese" azaz "sedar sajttal" kell megtölteni, összenyomkodni a széleit és vízben kifőzni, ahogyan a nudlit is.
Ezután bacont felszeleteljük, majd kisütjük és félre tesszük. Ebben a zsírban átforgatjuk illetve kicsit átsütjük a töltött krumplis fánkot.
Tálaláskor a fánkocskák mellé helyezzük a sült bacon-okat, majd frissen póréhagymát és sült hagymakarikákat is teszünk mellé. Ha maradt kicsi zsír, akkor azzal még megöntözzük. Tejföllel lehet még ízesíteni.
Nekem nagyon ízlett, kicsit laktatós, de különlegessége miatt jól "csúszik"... breezer-spitzer narancsos, amiben jó sok jégkocka volt..fogyasztottam. :-)

A képeken a tradicionális "kiskocsma" hangulatú éttermet, a finom italomat, a porogit tálalva és a kanadai "lötty" kávémat láthatjátok.. :-)

A link, ahol található a krumplis nudli receptje!

kiskocsma kiskocsma2

kiskocsma3 kiskocsma4

Megjelent: 951 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. március 23., vasárnap 08:25
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly