Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2013. máj. 07., kedd 08:05

Lasagne kanadai módra

Írta: 
Értékelés:
(5 szavazat)

Történet:
„Fülöpházán” jártunk vendégségben Whitehorse-on. Tündi, a „ház asszonya” nagyon finom vacsorával várta a társaságot, amely jávorszarvas, fehérfarkú szarvas és bölény húsból készült. Én, aki otthon Magyarországon nagyon kevés vadhúst eszem, most itt Kanadában, főleg Észak-Kanadában, szinte csak azt eszem. Jó…azért a kivételek erősítik a szabályt… :)

 

Hozzávalók:
½ kg vadhús keverve
fokhagyma
hagyma
bazsalikom olívaolajjal
alaszkai vargánya
só, bors,paradicsom,pirospaprika
paradicsomszósz,paradicsompesto
brokkoli
cukor
mindenből ízlés szerint
„Sütőkész” lasagne tészta

a tészta közé:
tejföllel kevert túró, padlizsán karikák és bébi spenót

Elkészítése:
A húsokat megdaráljuk sózzuk és kb. fél óráig főzzük. A fenti hozzávalókból elkészítjük a szószt, majd összeállítjuk a lasagnet. Réteg tészta, szósz, majd újabb réteg tészta, melyre tejfölös túrót és padlizsánkarikákat valamint bébi spenótot teszünk, majd reszelt sajt, a következő réteg tészta, majd rá darált hús. Mindezt addig tesszük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Majd sütőbe helyezzük és kb. 2 órán át sütjük 180 fokon, készen kapott alutálcában. Mosogatás megoldva. :)
Isteni finom! :)

lasagne1

Megjelent: 2918 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. máj. 07., kedd 14:23
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly